Αυξάνεται η εναλλακτική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης
Επαναφέρει το παλαιότερο καθεστώς για τους αντιρρησίες συνείδησης η κυβέρνηση, αυξάνοντας την εναλλακτική θητεία.
Την πρόθεση της κυβέρνησης αποκάλυψε στη Βουλή, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.
Επί της ουσίας επανέρχεται το καθεστώς που ίσχυε για τους αντιρρησίες συνείδησης πριν τη νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η εναλλακτική θητεία ανερχόταν στους 15 μήνες. Η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε μειώσει στους 12 μήνες.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν θα τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε σχετικές φήμες, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικές» και απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έρευνα στο γεγονός ότι είναι πολλοί οι μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν.
Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας για αλκοτέστ – Εντοπίστηκαν 87 παραβάτες σε 7.000 ελέγχους
14:56
Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς και των πρώτων ημερών του 2026 - Βίντεο από τον Θοδωρή Κολυδά
14:43
Η Γάζα στο επίκεντρο του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Πάπα Λέοντα
14:30
Μια απίστευτη ιστορία: Άνδρας πήγε σε δείπνο Χριστουγέννων και έμεινε για... 45 χρόνια
14:17