ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημητρίου: Φθηνό το νερό, αλόγιστη σπατάλη

Παπαδημητρίου: Φθηνό το νερό, αλόγιστη σπατάλη
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί η άποψη που διατύπωσε στη Βουλή, στη συνεδρίαση της υπο-επιτροπής Υδάτινων Πόρων ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο νερό, εκφράζοντας την άποψη πως είναι απαράδεκτα φθηνό. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, το συνέδεσε με το ζήτημα της αλόγιστης σπατάλης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ήταν ακριβότερο, η σπατάλη θα μειωνόταν.

«Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα», είπε και στην ερώτηση της προέδρου της επιτροπής Διονυσίας Αυγερινοπούλου αν θέτει θέμα τιμολόγησης, απάντησε:

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή η παροχή του ύδατος, γίνεται σε τιμές που δεν προωθούν την ορθολογική και σωστή χρήση του ύδατος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν έχει εξηγηθεί με ποιο τρόπο πρέπει να γίνεται αυτό και γιατί οι δήμοι δεν έχουν, ίσως, τους πόρους. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή τιμή».

Θύελλα αντιδράσεων

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και σχολιάζει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας», υπογραμμίζει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ