ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιον προσφέρει 500.000 ευρώ ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σε ποιον προσφέρει 500.000 ευρώ ο Σταύρος Θεοδωράκης
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME

Μισό εκατομμύριο ευρώ προσφέρει το Ποτάμι στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνάντηση περίπου διακοσίων φίλων του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Χυτήριο της Ιεράς Οδού. Το ποσό της χορηγίας αντιστοιχεί ουσιαστικά στα 450.000 ευρώ που έλαβε το Ποτάμι ως κρατική χρηματοδότηση στις 21 Ιουνίου (15 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές). Το συνολικό ποσό που διατέθηκε τότε στα κόμματα ήταν 7,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ποτάμι προχωράει σε χορηγίες. Μικρότερα ποσά έχουν δοθεί σε δράσεις που αφορούν την βελτίωση της ζωής παιδιών με αναπηρία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Δεν τα ανακοινώσαμε γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι το κάναμε για να κερδίσουμε δημοσιότητα και τελικά ψήφους», είπε χθες το βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η επιλογή του ΕΚΠΑ έγινε όχι μόνο γιατί είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας αλλά και γιατί δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις για την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Αιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με αποτέλεσμα κάποιοι από τους διδάκτορες να καταφεύγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την οριστική απόφαση του ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε την γνώμη του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η ενέργεια του είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια του νόμου και των ορίων δράσης ενός επικεφαλής πολιτικού σχηματισμού. Πόσο μάλλον που τα λεφτά κατευθύνονται σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εν ευρεία έννοια δηλαδή «επιστρέφουν» στο Δημόσιο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ