ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοτοπούλου: Περιμένουμε από την κυβέρνηση συγκεκριμένο σχέδιο μετά τη χρεοκοπία της Τhomas Cook

Νοτοπούλου: Περιμένουμε από την κυβέρνηση συγκεκριμένο σχέδιο μετά τη χρεοκοπία της Τhomas Cook
AP Photo/Rui Vieira

«Περιμένουμε ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργήσει με άμεσα αντανακλαστικά στη διαχείριση της έκτακτης αυτής κρίσης και να στηρίξει με όποιον τρόπο χρειάζεται τη διαδικασία για τον ασφαλή επαναπατρισμό των χιλιάδων τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας», δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, σχετικά με την κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την προστασία του ελληνικού τουρισμού, τον περιορισμό των αλυσιδωτών επιπτώσεων στην αγορά και τη στήριξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πλήττονται και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα» τονίζει η κ. Νοτοπούλου.

Η χρεοκοπία της Τhomas Cook δημιουργεί ισχυρούς τριγμούς στην τουριστική κίνηση της χώρας μας. Δεκάδες χιλιάδες πελάτες της εταιρείας παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ελληνική επικράτεια, ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις της πτωχεύσεως.

«Έγινε σεισμός 7 Ρίχτερ και περιμένουμε το τσουνάμι», είπε χαρακτηριστικά στο CNN Greece o πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Κρήτης, Νίκος Βλατάκης επί του θέματος.

Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κως είναι μόνο μερικά από τα ελληνικά νησιά που καλούνται να κάνουν διαχείριση της ειδικής κατάστασης για να διασώσουν ό,τι μπορούν.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.

Ήδη έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

«Κοσμογονία στον τουρισμό η χρεοκοπία Thomas Cook»: Aνυπολόγιστες ζημιές για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού, η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook έχει ξεκινήσει και τα πρώτα 15 αεροσκάφη φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ