ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρηση ΚΙΝΑΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιλογή Σπηλιόπουλου στον ΟΣΕ

Αποχώρηση ΚΙΝΑΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιλογή Σπηλιόπουλου στον ΟΣΕ
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αποχώρησε το ΚΙΝΑΛ από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εγκρίνει τον διορισμό του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλου, για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα μετέχει στη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική επιλογή προϊόν συναλλαγής της ΝΔ με τον Κώστα Σπηλιόπουλο στις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε κατέβει ως «αντάρτης» απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα Κατσιφάρα με συνέπεια το ΚΙΝΑΛ να χάσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση απέφυγε να απαντήσει στον κ. Κωνσταντινόπουλο. Στο πλευρό του στάθηκαν βουλευτές της ΝΔ που καυτηρίασαν τη στάση του ΚΙΝΑΛ.

Άδικη χαρακτήρισε την κατηγορία του ΚΙΝΑΛ ότι η επιλογή Σπηλιόπουλου αποτελεί προϊόν συναλλαγής με τη ΝΔ ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ. «Από τη μια λένε ότι οι επιλογές που κάνουμε είναι κομματικές κι όταν δεν είναι κατηγορούμαστε για συναλλαγή, κάπου υπάρχει και μέση οδός», είπε και πρόσθεσε πως η ΝΔ είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα συναλλαγή. «Στο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ υπάρχουν και άνθρωποι που δεν προέρχοραι από πολιτικό μας χώρο, έχει ξαναγίνει αυτό και καλό είναι να κρίνουμε κατά περίπτωση και όχι να βάζουμε ταμπέλα. Σημείωσε ακόμη, πως οι κατηγιορίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ