ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σακελλαρίδης: Ο θάνατος του 5χρονου στη Μόρια δεν είναι ατύχημα

Γ. Σακελλαρίδης: Ο θάνατος του 5χρονου στη Μόρια δεν είναι ατύχημα
ΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Οργισμένη αντίδραση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το θάνατο του πεντάχρονου παιδιού στη Μόρια.

Το παιδί από το Αφγανιστάν έπαιζε με χαρτόκουτο έξω από το στρατόπεδο όταν το παρέσυρε φορτηγάκι. Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει:

«Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ατύχημα. Ένα 5χρονο αγοράκι νεκρό πριν λίγο έξω από τον καταυλισμό της Μόριας. Έπαιζε σε χαρτόκουτο και το πάτησε φορτηγάκι... Όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο. Μπορεί να έρθει έτσι μπορεί να έρθει αλλιώς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του θανάτου πάντως. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τυχαίο περιστατικό για τον θάνατο αυτόν».

Ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας προσθέτει ότι:

«Και κάτι σημαντικό. Πριν δύο βδομάδες περίπου, έκλεισε δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας, ο μόνος χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών (που είναι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Μόριας) όπου τα παιδάκια με τις μαμάδες τους μπορούσαν να περνάνε τις ατελείωτες ώρες που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας...» αναφέρει ο ίδιος, και συμπληρώνει:

«Έκλεισε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραλέιψεις υγειονομικού χαρακτήρα, λες και δίπλα στο ΚΥΤ δεν υπάρχουν "προβληματάκια". Κάποιοι θα πουν ότι είναι τυχαίο, μπορεί να συμβεί και στο κέντρο της Αθήνας και θα βάλουν βαθιά το κεφάλι τους στην άμμο. Μέχρι τους επόμενους νεκρούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ