Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Ψευδή όσα ισχυρίζεται περί «Ρασπούτιν»
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του, επισημαίνει ότι όσα ανέφερε η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.
Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι η κ. Ράικου «μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον "Ρασπούτιν" για αντιπερισπασμό» και «αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά του».
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και της Ελένης Ράικου, μαζί με όλα τα έγγραφα που κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, που ερευνά την υπόθεση της Novartis, πήραν το δρόμο προς τη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα στο Κοινοβούλιο δικογραφία για τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία.
Υπόθεση Novartis: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν» λέει η Ράικου
Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:
«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον "Ρασπούτιν" για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για "Ρασπούτιν", είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».
Λαγοκέφαλος: Σε ποιες περιοχές θα επιδοτείται το ψάρεμα - Τι θα καθορίσει την τιμή
07:34
Αβραμόπουλος για ένταλμα: «Θα κινηθώ θεσμικά, πολιτικά και νομικά» - Γαλάζιος «πονοκέφαλος»
07:27
Περίπου 1.150 πλοία παραμένουν αποκλεισμένα στον Περσικό Κόλπο
07:24
Η «σκιώδης κυβέρνηση» του Αλέξη Τσίπρα: Γυναίκες, μη επαγγελματίες, πολιτικοί αλλά και... μεταγραφές
07:18