ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία με το... καλημέρα στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Διαφωνία με το... καλημέρα στην αναθεώρηση του Συντάγματος
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κανένα σημείο επαφής δεν υπάρχει μεταξύ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ως προς το αν η προηγούμενη, προτείνουσα Βουλή δεσμεύει και την παρούσα αναθεωρητική ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων.

Στη σημερινή, δεύτερη συνεδρίαση επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος, τόσο ο Κώστας Τζαβάρας από τη ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ επέμειναν ότι η προαναθεωρητική Βουλή δεν μπορεί να υποδεικνύει το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των διατάξεων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε στη θέση που είχε εκφράσει το κόμμα και προεκλογικά και την ίδια ώρα υποστήριξε ότι ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 54 για την πλειοψηφία που απαιτείται (από 200 σε 180) προκειμένου να εφαρμοστεί στην αμέσως επόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος, θα τινάξει στον αέρα την αναθεώρηση.

«Αυτό θα αποτελέσει για τον ΣΥΡΙΖΑ βόμβα στα θεμέλια της Αναθεώρησης. Δεν πρέπει η ΝΔ να επιδοθεί σε παίγνια και αιφνιδιασμούς» ανέφερε για να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 151 ψήφους και να είναι υποτίθεται υπεράνω κομμάτων.

Να παρουσιάσει επισήμως τις θέσεις της κάλεσε τη ΝΔ ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ, ενώ ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση τόνισε την ανάγκη για μια αναθεώρηση που θα δώσει το δικαίωμα στον πολίτη να μετέχει στη λήψη των αποφάσεων. Για μια αναθεώρηση με προοδευτική κατεύθυνση έκανε λόγο η Αγγελική Αδαμοπούλου από το ΜέΡΑ25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ