ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όμως θα συνεχίσουμε Παύλο μου»: Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη

«Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όμως θα συνεχίσουμε Παύλο μου»: Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της στα social media, θυμάται την ημέρα δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17Ν, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών.

«Πέρασαν 30 χρόνια! Δεν πιστεύω ότι πέρασαν 30 χρόνια από τη στιγμή που χτυπούσαν 3 τηλέφωνα και το κουδούνι της πόρτας μαζί… Σ΄αυτά τα 30 χρόνια είδα πολλά! Ανθρώπους που σε πίστεψαν, να κλαίνε και να σε θυμούνται. Συναγωνιστές στη μάχη κατά της δικτατορίας, να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες. Ευρυτάνες συμφιλιωμένους μετά τον εμφύλιο και τα χρόνια του διχασμού. Είδα να χάνονται μάχες κατά της τρομοκρατίας, αλλά και να κερδίζονται. Είδα το δολοφόνο σου να βγαίνει από τη φυλακή, τον είδα να περπατάει στα πεζοδρόμια υπερήφανος, εκεί όπου σας σκότωσε» γράφει στην ανάρτησή της.

Ενώ συμπληρώνει: «Δεν είδα πολλές διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία. Ακόμα και μετά τη δολοφονία των παιδιών στην Marfin βρεθήκαμε πολύ λίγοι άνθρωποι. Σ’ αυτά τα 30 χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα για να τιμήσω τη μνήμη σου, πάνω απ΄όλα, τις αρχές και τις αξίες σου. Κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όχι. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο! Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου μεγάλωσαν να αγαπούν και όχι να μισούν. Αυτό από μόνο του αξίζει πολλά. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όμως θα συνεχίσουμε Παύλο μου».

«30 χρόνια σκέφτομαι αν σε κάνω υπερήφανο»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανήρτησε στην σελίδα του Facebook μία φωτογραφία του πατέρα του.

«Τριάντα χρόνια τώρα, κάθε μέρα, σκέφτομαι διαρκώς ένα πράγμα», σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης και εξηγεί: «Αν σε κάνω υπερήφανο. Ελπίζω να τα καταφέρνω».

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν σαν σήμερα, την 26η Σεπτεμβρίου του 1989.

Τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ