ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Υπόθεση Novartis: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να συντρίψει –όπως ο ίδιος αναφέρει– το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα, ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου εξετάζει το αίτημα των εισαγγελικών Aρχών για την άρση της ασυλίας του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis, ζητά να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην κατάθεσή του, έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον περιβόητο Ρασπούτιν και τονίζει ότι έχει μηνύσει τους εισαγγελείς και τον ηθικό όπως λέει αυτουργό της προηγούμενης κυβέρνησης.


Η γραπτή δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019). Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει, πως κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα.

Έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία, ούτε την υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου.

Επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ