ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άρση ασυλίας Λοβέρδου - Κυρανάκη - Χατζηδάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση ασυλίας Λοβέρδου - Κυρανάκη - Χατζηδάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται στην Ολομέλεια την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis. 

Η ακρόαση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ διήρκησε, όπως ο ίδιος έλεγε, 48 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματός του υποστήριξαν ότι εφόσον το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα, έπρεπε να παραπεμφθεί με βάση το άρθρο 86, δηλαδή το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με βάση το 62, δηλαδή την άρση ασυλίας.

Σημείωσαν ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης για κανένα αδίκημα υπουργού δεν προχώρησε άρση βουλευτικής ασυλίας, δήλωσαν ωστόσο, ότι σέβονται την επιθυμία του να καταθέσει στην τακτική Δικαιοσύνη.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός και συμπλήρωνε πως «επειδή μάλιστα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως».

Η επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται ακόμη, την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη για ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα».

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην θετική εισήγηση της κοινοβουλευτικής επιτροπής προσμετρήθηκε το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση ο βουλευτής ζήτησε άρση ασυλίας του.

Η Ολομέλεια -μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής- θα κληθεί ακόμη να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη για υπόθεση που εκκρεμούσε από την θητεία του στο δήμο Παλαιού Φαλήρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ