Ξεκινά η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, που ξεκινά, πλέον, τη λειτουργία της.
Η σχολή είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από Ελληνικό Λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/ 10 /2019 έως και την Παρασκευή 18/ 10 /2019.
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:
«Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη. Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».
Παράσυρση πεζής από μοτοσικλέτα στην Κηφισίας (χάρτης)
20:53
Αλλάζουν χέρια τα Starbucks στην Ελλάδα - Τέλος η εποχή Μαρινόπουλου
20:49
Δραματικό παρασκήνιο: Μέχρι το τελευταίο λεπτό της προθεσμίας Τραμπ οι συζητήσεις ΗΠΑ - Ιράν
20:46
Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών είναι έγκλημα πολέμου, υπενθυμίζει ο ΟΗΕ
20:33