ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Την ανάγκη να υπάρξει ένας οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό παρά τις δεδομένες ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς εξέφρασε την ανησυχία του για το «κύμα οργής στην κοινωνία» όπως είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και συνεννόηση στα κρίσιμα ζητήματα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.

“Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνεννοηθούν για πολύ μεγάλα ζητήματα όπως έγινε το καλοκαίρι. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση. Να μη βρεθεί η χώρα στη θέση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015” τόνισε η κα Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το θέμα των αγροτών, τόνισε πως στέκεται στο πλευρό τους καθώς, όπως είπε, οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή τους εξοντώνουν. Τους ζήτησε όμως “να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις.”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε πως η ΝΔ διαχωρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. “Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νόμο.

Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν και το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η κα Γεννηματά κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ να συνυπογράψει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στα μνημόνια και να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση από όταν μπήκε η χώρα στην ευρωζώνη μέχρι τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως είχε επισημάνει την ανάγκη να διερευνηθεί η περίοδος Ιανουαρίου - Ιουνίου. “Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρήζουν απάντησης . Η κυβέρνηση σιωπά, ελπίζω στην προ ημερήσιας να υπάρξουν απαντήσεις, χρήζουν επίσημης απάντησης από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη- Κουτσούμπα

Την ανάγκη να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου όποιες και αν είναι οι ιδεολογικές τους καταβολές επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως ζούμε εποχή μεγάλων εντάσεων τονίζοντας πως η κοινωνία βράζει.
Πρέπει καθένας να μην ενθαρρύνει κοινωνικούς αυτοματισμούς και να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει ώστε η πίεση να εκτονώνεται", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

"Είναι πολύ δύσκολη εποχή. Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Έχει πληρώσει, έχει ματώσει με ευθύνη των έκαστοτε κυβερνήσεων και της σημερινής. Δικαιολογημένα εξεγείρεται, απογοητεύεται, οργίζεται και ξεσηκώνεται", είπε από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως είπε, το εργατικό κίνημα έχει πείρα και γνώση για να καθορίσει το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης και τόνισε πως το ΚΚΕ δείχνει αλληλεγγύη σε αυτούς τους αγώνες.

"Πιστεύουμε οτι ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί και να οργανωθεί η μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία", πρόσθεσε σημειώνοντας οτι σε αυτή μπορούν να ενταχθούν όλοι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν.
"Αυτή η συμμαχία μπορεί να αποτελέσει το μέλλον του τόπου", κατέληξε στην τοποθέτησή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ