ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Novartis: Δειλός ρεβανσισμός η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Τσίπρας για Novartis: Δειλός ρεβανσισμός η παραπομπή Παπαγγελόπουλου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να παραπέμψει -για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου- έναν πρώην Υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, αλλά γιατί είχε το «θράσος» να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis.

«Όλοι κατά καιρούς κι από αυτό το βήμα έχουμε κάνει χρήση της παροιμίας ‘’Φωνάζει ο κλέφτης’’, αλλά εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε νοικοκύρη με διαδικασίες ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός, που εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «πολιτική δειλία» καθώς επέλεξε να απουσιάζει από τη σημερινή διαδικασία.

«Δεν γνωρίζω αν ο κ. Μητσοτάκης στη πραγματικότητα σέρνεται σε αυτή την ιστορία από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Αλλά εφόσον επέλεξε να απουσιάζει από τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία. Αν είναι μία φορά δειλός ο κ. Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει τον Δ. Παπαγγελόπουλο, κάνοντας το χατίρι του κ. Σαμαρά, είναι δύο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτοί που το έβαλαν στα πόδια, προκειμένου να προλάβουν το κουκούλωμα, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, στήνουν καταστάσεις αξιοποιώντας την πλειοψηφία τους στην Βουλή.

«Διαπράττετε μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα, στοχοποιώντας τον πολιτικό σας αντίπαλο επειδή είχε το θάρρος να σας ελέγξει και την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε με τον πιο ηχηρό τρόπο την αποφασιστικότητα να «υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους αγώνες μας κατά της διαφθοράς. Είμαστε υπέρ κάθε διερεύνησης και σας προκαλούμε: Κάντε εξεταστική, προανακριτική, ειδικό δικαστήριο. Ό,τι σας ταιριάζει», τόνισε καταλήγοντας πως:

«...η συμμετοχή μας στην προανακριτική θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθουν όλοι οι πολίτες πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός. Ένας μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν πιο ακριβά τα φάρμακά τους, ενώ τους κόβατε μισθούς και συντάξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ