ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας οριοθετεί τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης

Ο Τσίπρας οριοθετεί τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ερχόμενη Πέμπτη επιστρέφουν στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ούτως ώστε μέσα στον Φεβρουάριο να έχουν περάσει από τη Βουλή το ασφαλιστικό, το αγροτικό και τα κόκκινα δάνεια.

Ο πρωθυπουργός έχει πει στους συνεργάτες του, αλλά και στους υπουργούς ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και επιθυμεί να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα της αξιολόγησης για να προχωρήσει ακολούθως το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει στα μέλη του κόμματος τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Θα αναφερθεί βεβαίως στην δραματική χρονιά που προηγήθηκε αλλά μέλημά του είναι να δώσει έμφαση στο τι θα ακολουθήσει επιμένοντας στις θετικές πρωτοβουλίες που επιθυμεί να πάρει η κυβέρνησή του για ανάταξη της χώρας και της οικονομίας. Ανάμεσα σ’ αυτές βεβαίως το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που είναι ήδη έτοιμο και το φορολογικό.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι πρέπει η ομιλία του να εμπεριέχει στοιχεία ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Οι αντοχές της κοινωνίας είναι περιορισμένες έπειτα από έξι χρόνια λιτότητας και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιζητούν νέα στηρίγματα.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει τους στόχους για το επόμενο διάστημα για να διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για μία παράταξη της αριστεράς που δεν έχει χάσει τον κοινωνικό και φιλολαϊκό χαρακτήρα της.

Θα πει ότι όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα διαβεβαιώσει ότι αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση η κυβέρνηση θα αρχίσει να χτίζει πάνω στις ανάγκες της κοινωνίας βοηθώντας πρωτίστως΄όλους όσοι έχουν ανάγκη στήριξης.

Εκ των πραγμάτων θα μιλήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους και για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για να έρθουν στην χώρα επενδύσεις και συγχρόνως να μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε μία αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στο αναγκαίο άνοιγμα που πρέπει να κάνει το κόμμα του για την αντιστοίχηση κομματικού και κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ. Θα επαναλάβει ότι οι οργανώσεις θα πρέπει να ανοίξουν για τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και θα ζητήσει από το κόμμα να βρίσκεται και κοντά στην κυβέρνηση αλλά και απέναντί της όπου πιστεύει ότι εκείνη δείχνει σημάδια κυβερνητισμού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει κριτική στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και θα εστιάσει στην νεοφιλελεύθερη αντίληψή του τονίζοντας προς τα στελέχη του κόμματός του ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον κ. Μητσοτάκη να διεκδικεί τον τίτλο του «μεταρρυθμιστή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ