ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα σήμερα για την προανακριτική επιτροπή για Παπαγγελόπουλο

Πρεμιέρα σήμερα για την προανακριτική επιτροπή για Παπαγγελόπουλο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυλαία σηκώνει σήμερα στη Βουλή η Προανακριτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, η Επιτροπή που αποτελείται από 25 μέλη θα εκλέξει το προεδρείο της και θα προχωρήσει στον προγραμματισμό του έργου της.

Από τη ΝΔ μετέχουν 14 βουλευτές: Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης.

Επτά ειναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με δύο βουλευτές μετέχει το ΚΙΝΑΛ, τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη και με έναν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Από το ΚΚΕ θα μετέχει ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας η Προανακριτική Επιτροπή θα πρέπει εντός δύο μηνών να ολοκληρώσει το έργο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ