Τσίπρας για ευρωπαϊκό μπλόκο στη Βόρεια Μακεδονία: Μήνυμα αδυναμίας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις Βρυξέλλες», για να υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης. Το οφείλουμε στους λαούς μας».
Να υπενθυμίσουμε πως η Γαλλία ήταν μια από τις τρεις χώρες που εμπόδισαν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και την αποσύνδεση των δύο υποψηφιοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι συζητήσεις ήταν μακρές και δύσκολες όσον αφορά το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ, σημείωσε γαλλική διπλωματική πηγή. «Δεν εγκρίθηκε κανένα κείμενο για το ζήτημα αυτό διότι δεν υπάρχει συμφωνία για να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις», επιβεβαίωσε.
Η Γαλλία έχει ζητήσει να υπάρξει αναμόρφωση της διαδικασίας εισδοχής νέων κρατών μελών, την οποία χαρακτηρίζει «αναποτελεσματική» και «απογοητευτική».
Για να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε υποψήφια χώρα απαιτείται η έγκριση με ομοφωνία των χωρών-μελών της ΕΕ.
Φωτιά στη Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Ήχησε το 112 για εκκένωση προς Άνω Φανάρι - Ενισχύονται οι δυνάμεις
20:00
Ώρα μηδέν για Λεπέν: Αύριο Τρίτη αποφασίζει το Εφετείο αν μπορεί να διεκδικήσει τη γαλλική προεδρία
19:49
Φωτιά τώρα στον Σκαραμαγκά - Συναγερμός στην πυροσβεστική
19:48
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά κοντά στον Λαγκαδά – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
19:47