Μηταράκης για τα λάθη στα εκκαθαριστικά συντάξεων: Το τελικό ποσό που καταβάλλεται είναι σωστό
«Απ' ό,τι μου είπαν από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική σύσκεψη που κάναμε, δεν υπάρχει λάθος στην καταβολή των συντάξεων. Οι συντάξεις καταβάλλονται με το σωστά υπολογισμένο ποσό» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος σε κάποια λάθη τα οποία έχουν εντοπιστεί στα εκκαθαριστικά.
Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι αυτό που έχει γίνει αφορά σε λάθος στα εκκαθαριστικά.
«Ζήτησα, λοιπόν, από τη Δευτέρα, να γίνει και ένας νέος δειγματοληπτικός έλεγχος, προκειμένου να ελεγχθεί πως όντως καταβάλλονται σωστά οι συντάξεις. Συγκεκριμένα, ενώ, για παράδειγμα, στο χαρτί του εκκαθαριστικού μπορεί να αναγράφεται ένα λανθασμένα υπολογισμένο ποσό, στη σύνταξη που καταβάλλεται τελικά από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά, παρακρατείται το σωστό ποσό. Άρα, υπάρχει μία διαφορά μεταξύ εκκαθαριστικού και πληρωμής», αποσαφήνισε ο ίδιος.
Ωστόσο, όπως τόνισε, σε περίπτωση ανάγκης επιστροφής χρημάτων, εννοείται πως θα καταβληθούν από την κυβέρνηση.
SPONSORED
Φιλοξενία γαλλικών δυνάμεων στην Κύπρο: Τη Δευτέρα η υπογραφή της συμφωνίας SOFA
19:20
«Πράσινο φως» στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ
19:07
Η Κομισιόν προειδοποιεί τα Τίρανα για το έργο Κούσνερ: «Ενδέχεται να επηρεάσει την ενταξιακή πορεία»
18:55
FT: Ο Αμπράμοβιτς είναι ο επιχειρηματίας μέσω του οποίου έστειλε μήνυμα στον Πούτιν ο Ζελένσκι
18:44