ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος για ψήφο αποδήμων: Επιφυλασσόμαστε και αναμένουμε το νομοσχέδιο

Κατρούγκαλος για ψήφο αποδήμων: Επιφυλασσόμαστε και αναμένουμε το νομοσχέδιο
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων, ο τομεάρχης Εξωτερικών και γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία στην πρόταση για την πρόβλεψη θέσεων αρχής που έθεσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνταγματική αναθεώρηση και η σχετική συζήτηση θα γίνει στην Τετάρτη 30/10 στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης.

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Προσήλθαμε στη διαπραγμάτευση με τις θέσεις αρχής που από την προηγούμενη εβδομάδα έθεσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ:

- Να θωρακιστεί η λύση στην οποία θα καταλήξουμε με ρητή ρύθμιση στη συνταγματική αναθεώρηση.

- Να επιδιωχθούν συγκλίσεις ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, χωρίς να αλλοιώνεται ουσιωδώς το εκλογικό σώμα, βάσει της δημοκρατικής αρχής και της ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Υπήρξε συμφωνία στην πρότασή μας για την πρόβλεψη των παραπάνω στη συνταγματική αναθεώρηση και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 30/10 στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Επιφυλασσόμαστε και αναμένουμε το νομοσχέδιο για να δούμε κατά πόσο η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις αρχές που έχουμε θέσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ