ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο

Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Σήμερα το βράδυ, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

 

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο - μαμούθ, το οποίο παρεμβαίνει με μείζονα τρόπο σε σημαντικά εργασιακά – και όχι μόνο – ζητήματα καθώς ενσωματώνει ρυθμίσεις και διατάξεις σχεδόν από όλα τα υπουργεία.

Με το «καλημέρα» κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Με επίθεση στην κυβέρνηση για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ξεκίνησε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι 'Ωραίο μου πλυντήριο'. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες». Ακολούθως. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ