ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Σταματήστε αυτό το τροπάρι -Με το νομοσχέδιό σας ανέβηκαν οι τιμές στα φάρμακα

Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Σταματήστε αυτό το τροπάρι -Με το νομοσχέδιό σας ανέβηκαν οι τιμές στα φάρμακα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στις αναφορές του τέως πρωθυπουργού για την υπόθεση της Novartis και σε όσα είπε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Τρεις εισαγγελείς κατηγόρησαν τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Και γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο και γιατί στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου; Κρίνεται τα δεδομένα όπως σας βολεύουν. Ο ελληνικός λαός την 7η Ιουλίου, μας επανεξέλεξε πανηγυρικά. Ο λαός και βλέπει και κρίνει», είπε και αναφέρθηκε στις χθεσινές του δηλώσεις για ενδεχόμενο χρηματισμό των κ.κ. Τσίπρα και Πολάκη.

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας κατηγορεί με εικασίες. Εμείς δεν μπορούμε; Πού το είδατε αυτό;», διερωτήθηκε, ζητώντας να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το τροπάρι ότι η κυβέρνηση ευνοεί με τις διατάξεις του νομοσχεδίου συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Εσείς κάνατε χατίρια και τώρα σας έπιασε ο καημός. Σταματήστε αυτό το τροπάρι. Με το νομοσχέδιο του κ. Τσίπρα αυξήθηκαν οι τιμές στα φάρμακα, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Ο μόνος που δεν μπορεί να μιλάει για τη φαρμακευτική δαπάνη είναι ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα δεν έχει ψηφιστεί από τον τελευταίο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα σε εμάς δεν δεχόμαστε», είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την Golden Visa.

«Ως προς την τροπολογία για την Golden Visa: Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το 2014. Δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί και εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα. Πάνω από 1 δισ. ευρώ εισέπραξε μέσω POS η ελληνική οικονομία. Εγώ βρήκα ένα πρόγραμμα περίπου παγωμένο. Και βρήκα κάτι χειρότερο. Βρήκα αποφάσεις ανακλήσεως της άδειας παραμονής επειδή χρησιμοποίησαν POS. Και θα ανακαλούνταν όλες οι άδειες παραμονής. Καταλαβαίνετε τη ζημιά που θα υπήρχε για την ελληνική οικονομία; Γιατί το κάνατε; Γιατί παρέλαβα ως υπουργός Ανάπτυξης το πρακτικό συνεδριάσεων της ΤτΕ, και κατέληγε η γνωμοδότηση: Και στις περιπτώσεις εισαγωγής κεφαλαίων μέσω POS, δεν στοιχειοθετείται παράβαση. Σας εδόθη η γνωμοδότηση, αλλά δεν διορθώσατε το πρόβλημα που είχατε δημιουργήσει. Γιατί; Διορθώσαμε μια παταγώδη αποτυχία σας. Το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό. Με κατηγορούν για το πώς τους κατηγόρησα χωρίς στοιχεία. Να μας φέρει ο κ. Τσίπρας στοιχεία για το ότι νομοθετούμε κατ΄εξυπηρέτηση των χορηγών μας. Άλλαξαν οι εποχές που πουλάγατε μαγκιές στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ