ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μειώνεται το κόστος μετάδοσης των αγώνων ποδοσφαίρου για την ΕΡΤ

Πέτσας: Μειώνεται το κόστος μετάδοσης των αγώνων ποδοσφαίρου για την ΕΡΤ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση πέτυχε την εξοικονόμηση 20,9 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού συμβολαίου των 43,3 εκατ. ευρώ αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Superleague 1 και της Superleague 2 και τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων, με γνώμονα την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της δημόσιας τηλεόρασης», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Μετά την επιτυχημένη κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη Superleague 1, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν και οι διαπραγματεύσεις με τη Superleague 2. Η ΕΡΤ θα καταβάλει σημαντικά χαμηλότερο τίμημα, κατά περίπου 45% σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 ΠΑΕ της Superleague 2».

«Συνολικά, η ΕΡΤ για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1 και της Superleague 2 την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, θα καταβάλει 17,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 38,6 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 61 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση σε αυτές τις δύο κατηγορίες», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ