Στο hotspot της Σάμου η Γεννηματά: «Να πάρουμε τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν»
«Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλο», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου, ζητώντας από όλες τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν επιτέλους της ευθύνες τους.
«Η κατάσταση στη Σάμο είναι πολύ χειρότερη και από την Μόρια. Δεν πάει άλλο με την συμφωνία Μέρκελ - Τσίπρα που δυστυχώς πειθήνια εφαρμόζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Όπως επισήμανε, «η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού - μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, ο οποίος μας εκβιάζει και μας απειλεί».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. «Θα πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας, και να επιβάλουμε την επιστροφή των μεταναστών και την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τώρα πριν να είναι πάρα πολύ αργά» πρόσθεσε.
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονται οι βροχές στα ανατολικά - Στο Αιγαίο «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00
Huawei Seeds for the Future: Ποιες καινοτομίες είδε στην Κίνα μία φοιτήτρια από την Ελλάδα;
10:00
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία ενισχύουν τους διμερείς τους δεσμούς
09:54