ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και αξιόμαχες

Παναγιωτόπουλος: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και αξιόμαχες
INTIME NEWS

Την πεποίθηση ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, είναι αξιόμαχες, είναι ετοιμοπόλεμες» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Το αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης για το ηθικό των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων που παρήλασαν, τη λεβεντιά τους αλλά και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που επέδειξαν στη παρέλαση πραγματικά διακατέχει όλο αυτό το πολύ μεγάλο πλήθος που συνέρρευσε εδώ στην παραλιακή λεωφόρο για να τους καμαρώσει» είπε και υπογράμμισε ότι η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων γίνεται σαφής σε κάθε κατεύθυνση.

Ωστόσο υπενθύμισε ότι «αυτόν τον τόπο, τον ευλογημένο και τον πανέμορφο, τον επιβουλεύτηκαν πολλοί από τα βάθη των αιώνων» και τόνισε: «όταν ο λαός ήταν συνειδητοποιημένος, στρατευμένος, ενωμένος και αποφασισμένος, πάντα σημειώναμε ένδοξες νίκες. Όταν ήταν διασπασμένος υποφέραμε μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις».

Απηύθυνε, άλλωστε, κάλεσμα προς όλους να διδαχτούμε, όπως είπε, «από το παράδειγμα των ηρώων του ‘40, να αναπτύξουμε το εθνικό φρόνημα, να στηρίξουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για να ανταπεξέλθουμε κάθε επιβουλή- διαφορετική βέβαια από εκείνους τους καιρούς αλλά υπαρκτή και στις μέρες μας».

Μιλώντας για τους νεκρούς του έπους του ‘40 επισήμανε ότι «αγωνίστηκαν, πολέμησαν, πέθαναν, θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη σε μια εποχή κατά την οποία το εθνικό φρόνημα, η στιβαρή ηγεσία, η στρατιωτική ετοιμότητα υπερίσχυσαν και κατανίκησαν την υπεροπλία, το αριθμητικό πλεονέκτημα, την επιθετικότητα και την αλαζονεία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος».

«Επαγρυπνούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ποτέ κανένας επιβουλέας από αυτούς που θα έρθουν ή από αυτούς που υπάρχουν να μην περάσει ξανά. Δεν θα περάσει, δεν θα περάσει ποτέ» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ