ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκρηκτικό κλίμα στην προανακριτική: Εξετάζεται το αίτημα εξαίρεσης Πολάκη και Τζανακόπουλου

Εκρηκτικό κλίμα στην προανακριτική: Εξετάζεται το αίτημα εξαίρεσης Πολάκη και Τζανακόπουλου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Το δεύτερο ημίχρονο του... αγώνα για την εξαίρεση ή μη των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, ξεκινά το απόγευμα στη Βουλή.

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη εβδομάδα προς τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ «μην τολμήσετε να επιμείνετε σε αυτή την αθλιότητα...» δίνει και το στίγμα της στάσης που θα κρατήσουν οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένουν ότι ενδεχόμενη εξαίρεσή τους δεν στέκει νομικά. Άλλωστε, κι ο Παύλος Πολάκης είχε διαμηνύσει πως μόνον σηκωτούς θα τους πάρουν από την Επιτροπή.

Θέση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που διατύπωσαν το σχετικό αίτημα την περασμένη εβδομάδα ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν σε ακραία κόντρα εντός και εκτός της αίθουσας, είναι πως οι δυο βουλευτές δεν μπορεί να είναι ελεγκτές και ελεγχόμενοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, καθώς θεωρούν πως οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έπαιξαν ρόλο στο χτίσιμο της σκευωρίας εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων κατά την προηγούμενη περίοδο. Κι αυτό γιατί ο μεν Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως γνώριζε τους προστατευόμενους μάρτυρες, προχωρώντας και σε προαναγγελία διώξεων, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως μη όφειλε, επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο και την Ελένη Τουλουπάκη, λίγες ώρες πριν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή.

Αν οι δυο βουλευτές δεχτούν την απόφαση για εξαίρεσή τους, η Επιτροπή θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα που είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Προανακριτική κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, ενισχύοντας την άποψη που ακούγεται στα πηγαδάκια και τους διαδρόμους της Βουλής, ότι στόχος της Κουμουνδούρου ήταν εξαρχής η ακύρωση της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ