ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πλούσια είναι η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει την Πέμπτη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ώστε να τακτοποιηθούν σημαντικές εκκρεμότητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε χθες Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει εκτενώς για τα εξής θέματα:

  1. Η κατάρτιση -στο πλαίσιο της κατ' αρχήν συμφωνίας των κομμάτων- του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.
  2. Το νομοσχέδιο για ΔΕΗ - ΔΕΠΑ - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  3. Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  4. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit.
  5. Η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
  6. Η παρουσίαση του προγράμματος «ΜΑΖΙ» για την υποστήριξη και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το απόγευμα, στις 19:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του American Jewish Committee (AJC) Ντέιβιντ Χάρις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ