ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή δήλωση Ρήγα για Novartis: Χουντοειδής έμπνευση ο περιορισμός των βουλευτών στη Βουλή

Σκληρή δήλωση Ρήγα για Novartis: Χουντοειδής έμπνευση ο περιορισμός των βουλευτών στη Βουλή
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για την απόφαση της επιτροπής της Βουλής να εξαιρεθούν από την υπόθεση της Novartis οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, μίλησε την Πέμπτη ο πρώην υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας χαρακτηρίζοντας ως «χουντοειδή» την έμπνευση της Επιτροπής να περιορίσει τα δικαιώματα και τη λειτουργία των βουλετών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελλάδα 94,3» και τον Βαγγέλη Γιακουμή ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι παρόμοιες πρακτικές δεν έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν και πως η προηγούμενη απόφαση του 2010 είναι εντελώς διαφορετική από την σημερινή που εξαιρεί τους δυο βουλευτές.

Ο κ. Ρήγας παράλληλα υποστήριξε ότι η επίσκεψη του τότε υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο ήταν για να ενημερωθεί η κυβέρνηση από την εισαγγελία πότε θα φτάσει η δικογραφία στη Βουλή και δεν αφορούσε καμία άλλη παρέμβαση στη υπόθεση της Novartis.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι εξελίξεις στον απόηχο των όσων σημειώθηκαν την Τρίτη στην Προανακριτική είναι ραγδαίες. Είναι ενδεικτικό πως οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλούν στη μνήμη την περίοδο 1990-93 και δείχνουν ότι έχει παρέλθει η περίοδος των χαμηλών τόνων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ