ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: «Οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι από δίπλα μας»

Χρυσοχοΐδης: «Οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι από δίπλα μας»
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προειδοποιητικό καμπανάκι ότι εάν το μεταναστευτικό πρόβλημα συνεχιστεί με την ίδια ένταση, «οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας», έκρουσε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό του μεταναστευτικού την περίοδο που ήταν στην εξουσία.

«Αντιμετωπίστηκε σαν κάτι έκτακτο κι αν συνεχίσουμε σαν την στρουθοκάμηλο να κρύβουμε το πρόβλημα, είναι βέβαιο ότι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας», είπε και επεσήμανε με νόημα πως «ο χρόνος μας κυνηγά γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται κι όσο περνούν οι μέρες έρχονται και περισσότερες γιατί έτσι έχει αποφασίσει η γείτονα χώρα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που αντιμετωπίζει και γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω των μετακινήσεων στην ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών, έστειλε το μήνυμα πως «η ακατάπαυστη διαφωνολογία και η παθιασμένη φλυαρία δεν μας αφορά και δεν μας επιτρέπεται».

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στους στόχους του νομοσχεδίου, οι οποίοι είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, η ενσωμάτωση όσων δικαιούνται άσυλο και οι επιστροφές, εκφράζοντας την πεποίθηση πως το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που θα συνεχιστεί για δεκαετίες. Θέλησε ακόμη, να καθησυχάσει όσους μιλούν για περιστολή δικαιωμάτων, διαβεβαιώνοντας πως δεν μειώνονται δικαιώματα ή εγγυήσεις. «Παρέχουμε όσα μπορούμε να εξασφαλίσουμε και ζητούμε την κατά το νόμο συμμόρφωσή τους», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ