ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφιοποίηση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίκεντρο συνεδρίου των ΓΓ των δήμων της χώρας

Ψηφιοποίηση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίκεντρο συνεδρίου των ΓΓ των δήμων της χώρας
CNN Greece/Βαγγέλης Γιακουμής

Με στόχο την καλύτερη, διάφανη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών διοργανώθηκε στην Ναύπακτο διήμερο συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος οι Γενικοί Γραμματείς των δήμων της Ελλάδας.

Στο συνέδριο συζήτησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και πώς μέσα από την επιμόρφωση των στελεχών της μπορούν να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό.

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων τοπικής αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, Μιχάλης Χριστάκης εξηγεί στην κάμερα του CNN Greece γιατί είναι απαραίτητη η μόρφωση, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των στελεχών που εργάζονται στην Τ.Α.

Και τις δυο ημέρες του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για τις εμπειρίες τους, τις νέες μεθόδους καθώς και την ανάγκη ψηφιοποίησης λειτουργιών των δήμων που θα οφελήσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών τους.

Το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αλλά και αρκετοί δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης Γιάννης Σέγκος που διοικεί τον «πλουσιότερο» δήμο -λαμβάνοντας υπ' όψιν την τουριστική ανάπτυξη-, μίλησε στην κάμερα του CNN Greece για την ανάγκη που υπάρχει οι Γενικοί Γραμματείς να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους προς όφελος των πολιτών.

Τη δεύτερη ημέρα, δήμαρχοι και γενικοί γραμματείς συμμετείχαν σε «εργαστήρια» με θεματικές ενότητες τη νομοθεσία και τον έλεγχο των δημόσιων συμβάσεων, τα έσοδα, τα ανταποδοτικά τέλη, τη διαχείριση και την εκκαθάριση των δαπανών.

Σημειώνεται πως χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ