ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Προανακριτική Novartis: Θεσμική εκτροπή η εξαίρεση

Τζανακόπουλος για Προανακριτική Novartis: Θεσμική εκτροπή η εξαίρεση
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την εξαίρεση τόσο του ιδίου όσο και του Παύλου Πολάκη από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση Novartis.

«Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, το σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Ο μόνος αρμόδιος για να αλλάξει τη σύσταση της επιτροπής είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

Ο ίδιος τόνισε πως «το ζήτημα είναι ότι έχουμε θεσμική εκτροπή και παρασυνταγματική λογική που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Επιτροπής», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως «έχει συνειδητοποιήσει ότι οδηγείται σε απόλυτο φιάσκο», λέγοντας ότι «μετά την απόφαση για την Τουλουπάκη, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πολιτικό σκάνδαλο».

Ωστόσο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν σταμάτησε εκεί, υποστηρίζοντας ότι για το θέμα αυτό «υπάρχει τεράστια ευθύνη της πλειοψηφίας της επιτροπής, αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη» και κατηγόρησε τη ΝΔ για «αντιπερισπασμό».

«Στη Βουλή εκπροσωπείται η ΝΔ, που έχει αρχηγό. Δεν είναι δυνατό να “νίπτει τας χείρας του” με επιλογές των βουλευτών του στο θέμα της επιτροπής».

Ερωτηθείς, εξάλλου αν θα βγουν έξω από την Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε εξαλλοσύνες».



Για τα μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε, τέλος και το θέμα που προέκυψε με τα μπάρμπεκιου έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

«Δεν χωρούν εξυπνάδες σε μία ενέργεια που είναι ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξει την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ