ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Boυλή: Η πρώτη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό

Boυλή: Η πρώτη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική μονομαχία αναμένεται να έχουν σήμερα στις 18:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για το Ασφαλιστικό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν ιδιαίτερα σε αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δέχεται πίεση για την πολιτική της σε διάφορους τομείς όπως το Αγροτικό και οι ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη που θα πάρουν το λόγο θα προσπαθήσουν να στριμώξουν τον καινούργιο πρόεδρο της ΝΔ προσπαθώντας να αναδείξουν πως δεν έχει εναλλακτική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και πως αντιτίθεται σε αυτήν για μικροκομματικούς λόγους.

Από την πλευρά τους, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζονται για μια σκληρή αναμέτρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να απαντήσει με υψηλούς τόνους σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Ταε Κβο Ντο, για τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει στον ένα χρόνο της κυβέρνησης του, αλλά και για την πολιτική του στο Ασφαλιστικό. Ο αρχηγός της ΝΔ θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για λαϊκισμό και ψεύδη και θα αναφερθεί εκτεταμένα στα στην οικονομική κυβερνητική πολιτική τον τελευταίο χρόνο. Τέλος, θα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά για να καλύψει “τις τρύπες” που ο ίδιος δημιούργησε.

Στη Νέα Δημοκρατία περιμένουν ο πρωθυπουργός να συνεχίσει την τακτική των επιθέσεων που ακολούθησε στην επετειακή ομιλία του την Κυριακή και ξεκαθαρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ