ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2021» - Μητσοτάκης: Η γενιά μας οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής

«Ελλάδα 2021» - Μητσοτάκης: Η γενιά μας οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής
INTIME NEWS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τη συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, εν όψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως «η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής».

«Οι κύκλοι της ιστορίας μοιάζουν να ειρωνεύονται τις ιστορίες των ανθρώπων. Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση. Προσδοκώ ότι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Τασούλας: Μια σπάνια προσπάθεια να αναδείξουμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό

«Σήμερα η σύγχρονη Ελλάς, στη σύγχρονη Βουλή ξεκινάει τη σπάνια προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία, την αξία και τον πολιτισμό της. Όχι για να γαντζωθούμε σε αυτήν, αλλά για να γίνει εφαλτήριο, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Το 1821 (εκτός από μάχες και ιστορικά γεγονότα) είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές, που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία, είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Εμείς σήμερα εδώ αναλαμβάνουμε τη μεγάλη αποστολή. Η θεσμοθετημένη Επιτροπή με την πρόεδρο της, με τη συνεργασία πρωθυπουργού & Βουλής, θα φιλοτεχνήσουμε ενόψει του 2021 τη νέα ζωοφόρο του Παρθενώνα. Ο Περικλής στον Επιτάφιό του είπε ότι λέμε κι εμείς σήμερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τοποθετήσεις πραγματοποίησαν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αγγελοπούλου: Έχουμε μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο

«Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», επισήμανε μιλώντας στη Βουλή, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο», τόνισε.

Δείτε τα βιογραφικά των μελών που απαρτίζουν την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ