ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες καταγγελίες Κικίλια για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ

Νέες καταγγελίες Κικίλια για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε νέες καταγγελίες για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ προχώρησε η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να δίνει στη δημοσιότητα πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για ελεγκτική περίοδο 1/7/2018 μέχρι το 30/6/2019.

Στο πόρισμα όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας γίνεται λόγος για «τεράστιες δαπάνες και μάλιστα, χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά», ενώ η φράση του πως «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι πρόκειται να βρούμε το επόμενο διάστημα», άναψε φωτιές με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να ζητά να σταματήσει ο διασυρμός του ΚΕΘΕΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μεταξύ των ευρημάτων, περιλαμβάνονται δεσμεύσεις χρηματικών ποσών που δεν χρησιμοποιούνται, καταβολή χρηματικών ποσών που υπογράφονται από το ίδιο πρόσωπο (ταμία και εκκαθαριστή), χρηματικά εντάλματα που δεν φέρουν την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμο εκείνων που τα υπογράφουν, καθώς και ελλιπή δικαιολογητικά δαπανών μετακίνησης.

Βρέθηκε επίσης, μεγάλο ποσό απευθείας αναθέσεων, την ώρα που δεν υπήρχε πρόγραμμα προμηθειών, ενώ την ίδια ώρα το ΚΕΘΕΑ δεν έχει προχωρήσει στην ανάρτηση στο πρόγραμμα Διαύγεια των τίτλων πληρωμής για το 2017. Εντοπίστηκε ακόμη, μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών στην προμήθεια αγαθών από το ΚΕΘΕΑ «Σχήμα – Χρώμα».

«Σας είπα να μην βιάζεστε, ως πολιτική ηγεσία τώρα παίρνουμε τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση στο ΚΕΘΕΑ τα τελευταία χρόνια, προσοχή και εγκράτεια όπως τοποθετούμαστε. Καταλαβαίνετε ότι στα πλαίσιο ελέγχου οικονομικών κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα αποκαλυφθεί», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη διοίκηση για να ελέγξει τα οικονομικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ