ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Θυσιάζετε το μέλλον για να είστε αρεστοί σήμερα

Κ. Μητσοτάκης: Θυσιάζετε το μέλλον για να είστε αρεστοί σήμερα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Στην ομιλία του για το ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για το δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα οπισθοχωρήσουμε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικά λάθη από όλες τις κυβερνήσεις όπου και ανέφερε ότι «πολιτικοί και πολίτες δεν βλέπαμε το πρόβλημα. Δημιουργήθηκε ένα σύστημα στρεβλό. Αυτήν την πραγματικότητα αρνηθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Για να υπάρχει μία σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα και χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία και αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς αναγνώριση των λαθών. Εμείς το αναγνωρίσαμε. Εσείς και οι δυνάμεις του λαϊκισμού ήσασταν οι πρώτοι που στραγγαλίσατε την όποια προσπάθεια εξορθολογισμού του ασφαλιστικού. Αναβάλλοντας και καταγγέλοντας οδηγήθηκε η κατάσταση ως εδώ».

«Αναρωτηθήκατε γιατί οι αγρότες δεν συνομιλούν μαζί σας...», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Μήπως πρέπει να πάτε εσείς κοντά τους, στα τρακτέρ, να συνομιλήσετε μαζί τους, όπως κάνατε και λέγατε αυτά τα οποία λέγατε;». «'Ισως ο χώρος εκείνος να σας είναι πιο οικείος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση τόνισε ότι «τα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ από παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό δημιουργήθηκαν από τη δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είναι σαφές ότι δεν είστε μέρος της λύσης, είστε μέρος του προβλήματος και για αυτό η κοινωνία σας γυρίζει την πλάτη. Κάθε ημέρα συρρικνώνεται και περισσότερο κάθε ελπίδα του Έλληνα για τη βελτίωση της ζωής τους. Το πιο επικίνδυνο στο σχέδιο που έχετε καταθέσει είναι ότι επενδύετε στον κατακερματισμό της κοινωνίας. Βάζετε τους πάντες σε έναν πόλεμο όλοι εναντίον όλων. Το σχέδιό σας είναι πρόχειρο και μη κοστολογημένο και είναι ένα μπάλωμα που δεν λύνει το πρόβλημα».

Ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε: «Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τί θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση. Η άρνηση και η αδυναμία να κοστολογήσετε καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία. Ζητάτε από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ