ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ και Ποτάμι φέρνει στη Βουλή το θέμα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου και του Ξηρού

ΝΔ και Ποτάμι φέρνει στη Βουλή το θέμα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου και του Ξηρού
Εθνικό Θέατρο

Στη Βουλή έφεραν την παράσταση που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο με θέμα το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σάββα Ξηρού ΝΔ και Ποτάμι, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Με ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτής της παράστασης προέρχεται από το Εθνικό Θέατρο, διά της εποπτείας και επιχορήγησης του υπουργείου Πολιτισμού και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν η παράσταση αυτή προάγει τον πολιτισμό και προωθεί υγιή και αξιόπιστα πρότυπα για τις επόμενες γενιές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτά ακόμη, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές-τριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δε θα παρακολουθήσουν ένα θεατρικό έργο που βασίζεται στις απόψεις και ιδέες ενός τρομοκράτη και εάν το Εθνικό Θέατρο έχει χρηματοδοτήσει και με ποιο ποσό τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του Σάββα Ξηρού, καθώς και ποιο είναι το κόστος της συγκεκριμένης παράστασης.

«Κάποιοι επιδιώκουν όχι μόνο την φυσική απελευθέρωση του κατά συρροή δολοφόνου, αλλά και την απενοχοποίηση των πράξεων του δια μέσω της ιδεολογικοποίησης της τρομοκρατίας», σχολίασε στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας. Εξέφρασε δε, την άποψη ότι ο υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να έχει ήδη
απομακρύνει από την θέση τους, όσους από το ΔΣ του Εθνικού θεάτρου υποστήριξαν και προώθησαν την ως άνω πρόταση.

Απέφυγε να πάρει θέση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει ότι με τη νομοθετική του πρωτοβουλία δεν αποφυλακίστηκε ο Σάββας Ξηρός αλλά 52 άλλοι κρατούμενοι με αποτέλεσμα σήμερα να επικρατεί καλύτερο κλίμα στις φυλακές και να έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. «Δεν υπάρχει βία στις φυλακές γιατί μετά τους απελευθερώσατε και η εγκληματικότητα βγήκε στους δρόμους», σχολίασε ο Ιάσων Φωτήλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ