ΣΥΡΙΖΑ: Ευνοούμενος του Μητσοτάκη ο Φρουζής
Για «δώρο στους υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές που ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος από τον πρωθυπουργό», κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δήλωση του Κωνσταντίνου Φρουζή που «παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία» με βάση τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.
Συγκεκριμένα, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το "δώρο" του για τους υπόδικους πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν» και εξηγούσαν: «Πριν από λίγο, ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης».
Συνεχίζοντας οι ίδιες πηγές σχολίασαν «είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος» και προσέθεσαν: «Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο "υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές", αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή! Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;».
Τέλος επαναλαμβάνουν ότι «αναμένουμε στη Βουλή, την επόμενη Παρασκευή, ο κος Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του».
Ποια προγράμματα θα υλοποιηθούν το 2026 για να ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα
01:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό - Όλες οι αλλαγές
00:30
Αμερικανικός γρίφος η διάρκεια της εκεχειρίας και οι όροι του Ιράν για να επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ
23:54
Περού: Δεύτερη παραίτηση υπουργού μετά την απόφαση του προέδρου να καθυστερήσει αγορά μαχητικών F-16
23:48