ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Τσίπρας επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Τσίπρας επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία
INTIME NEWS / ANDREA BONETTI

Σε μια κίνηση που κρύβει ιδιαίτερα μηνύματα και συμβολισμούς αναμένεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την Κυριακή, ανήμερα της 46ης επετείου για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, καθώς θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος που θα συμμετάσχει στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Την πρωτοβουλία αυτή του πρώην πρωθυπουργού γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης “Νόμος & τάξη” Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», έγραψε ο κ. Ρήγας στο Facebook.

Η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση, καθώς ποτέ στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι «φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ