ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για πορεία Πολυτεχνείου: Η πρώτη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση

Τσίπρας για πορεία Πολυτεχνείου: Η πρώτη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση
ΙΝΤΙΜΕ / Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Για «απάντηση στον αυταρχισμό, την καταστολή και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου επιτελικού κράτους» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τη χθεσινή πορεία για την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, την καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου "επιτελικού" κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας», δηλώνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με "μπαχαλάκηδες", αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΝΔ: Προκαλούμε τον Τσίπρα να οργανώσει αντικυβερνητική διαδήλωση

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων», απαντά η Νέα Δημοκρατία στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή πορεία

«Όσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει», καταλήγει η Πειραιώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ