ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βαρουφάκη-Μπακογιάννη στη Βουλή – Πρέπει να συνηθίσω την αγένειά σας

Κόντρα Βαρουφάκη-Μπακογιάννη στη Βουλή – Πρέπει να συνηθίσω την αγένειά σας

Σε κόντρα ήρθαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με την Ντόρα Μπακογιάννη στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 από το Βήμα της Βουλής διατύπωνε τη θέση του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σταμάτησε ξαφνικά καθώς όπως είπε, η βουλευτής της ΝΔ μιλούσε συνεχώς.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη είπε: «Μήπως σας ενοχλώ κυρία Μπακογιάννη;», για να του απαντήσει εκείνη: «Μια ερώτηση έκανα».

Ο κ. Βαρουφάκης τότε σημείωσε: «Δεν κάνατε μια ερώτηση, μιλάτε συνεχώς, αλλά είναι δικαίωμά σας». «Θα το συνηθίσετε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 να απαντάει: «Θα το συνηθίσω. Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς».

Μόλις ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την κόντρα, αναφερόμενη όμως στην ουσία της τοποθέτησής του, λέγοντας:

«Σ’ αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ