ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Την κατάθεση Φρουζή ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Υπόθεση Novartis: Την κατάθεση Φρουζή ζήτησε ο Άρειος Πάγος
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την κατάθεση που έδωσε πρόσφατα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Κωνσταντίνος Φρουζής ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με έγγραφό του προς τη Βουλή.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Λάμπρο Σοφουλάκη διενεργεί την ποινική προκαταρκτική εξέταση για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Νovartis, ζήτησε την επίμαχη κατάθεση, καθώς ο Κ. Φρουζής φέρεται να έχει εισφέρει στοιχεία που εμπίπτουν στο πεδίο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Φρουζής φέρεται να έχει καταθέσει πως του ζητήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να δώσει στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Από την πλευρά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μελετήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης Φρουζή και αν το κρίνει αναγκαίο, τις επόμενες μέρες θα τον καλέσει να εξεταστεί και στην έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ