ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Διαχειριστικά ανίκανη η κυβέρνηση με τις προσφυγικές ροές

Κ. Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Διαχειριστικά ανίκανη η κυβέρνηση με τις προσφυγικές ροές
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό / μεταναστευτικό μίλησε την Τετάρτη στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece και τον Χρήστο Γαβαλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, κληθείς να σχολιάσει τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

«H ΝΔ μας έλεγε ότι θα έρθει και ότι θα φύγουν οι κακοί συριζαίοι από την κυβέρνηση θα σταματήσουν να έρχονται οι πρόσφυγες και θα αντιμετώπιζε με ταχύτητα το πρόβλημα. Δυστυχώς το λέω και το εννοώ μέσα σε 120 μέρες δεν τα έκανε απλά χειρότερα, τα έκανε τρισχειρότερα, δεν είναι λεκτικό σχήμα, είναι πραγματικότητα. Από εκεί που στο καμπ της Μόριας είχε 5.000 ανθρώπους τώρα έχει 15.000 ανθρώπους, από εκεί που στη Χίο είχε 1.500 ανθρώπους τώρα έχει 5.500 και γενικά ο πληθυσμός στα σύνορα έχει αυξηθεί πολύ, θα μου πείτε φταίει η κυβέρνηση; Φταίει η ΝΔ; Έχει κάποια δικιά της Τασία Χριστοδουλοπούλου που τους καλεί και τους προσκαλεί και έχουν πλακώσει όλοι οι πρόσφυγες στο τελευταίο τετράμηνο. Βεβαίως όχι. Βεβαίως έχει δίκιο ο κ. Κουμουτσάκος που λέει ότι γεωπολιτικοί λόγοι φέρνουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», είπε.

Και συνέχισε: «Η πολύ δύσκολη αντικειμενικά κατάσταση με την Τουρκία και τις προσφυγικές ροές ταυτίζεται με τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν πρέπει να φέρνουνε κόσμο στην ενδοχώρα και τώρα σπεύδουν να φέρουν κόσμο στην ενδοχώρα για να αποσυμφορήσουν τα κέντρα. Στην κυβέρνηση αντί να ασχοληθούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να το λύσουν ασχολούνται και μαλώνουν μεταξύ τους για το εάν θα πρέπει να τρώνε χοιρινά σουβλάκια και να τα ψήνουν έξω από το καμπ ή όχι. Ο πρωθυπουργός της χώρας μαζεύει τους περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ και λέει ότι δεν μπορώ να δίνω μάχη στο εξωτερικό και να μην έχω συμπαράσταση από το εσωτερικό, δηλαδή ένα εσωκομματικό και εσωπαραταξιακό πρόβλημα της ΝΔ το οποίο είναι η ανικανότητά τους να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να προχωρήσουν στην επίλυση του προβλήματος έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα της χώρας».



«Δεν θα κάνουμε μικροπολιτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό, όπου μας ζητηθεί και όπου θα περνάει από το χέρι μας θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση να ομαλοποιηθεί αυτό το πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα στηρίξει τον Μητσοτάκη και δεν θα βάλει έναν άλλο προοδευτικό Βέμπερ να αγκαλιάσει τα αιτήματα των χωρών του Βίζιγκραντ που έκλεισαν τα σύνορα και άφησαν την Ελλάδα αβοήθητη τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ