ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Έως το 2021 η συγχώνευση όλων των αριθμών μητρώων σε έναν

Πιερρακάκης: Έως το 2021 η συγχώνευση όλων των αριθμών μητρώων σε έναν
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Υπεγράφη χθες η απόφαση σχετικά με την συγχώνευση των αριθμών μητρώων των πολιτών σε έναν και μόνο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Σκοτώσαμε μια σειρά από ουρές και περιττές επισκέψεις στις δημόσιες υπηρεσίας», είπε ο. Πιερρακάκης, μιλώντας για το μέτρο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ήρθε επιτέλους ο καιρός να λύσουμε τα αυτονόητα», διαπίστωσε και εξήγησε ότι ο πολίτης θα δίνει μόνο μία φορά τα στοιχεία του και όχι σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου ξεχωριστά.

Το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου είναι περίπου δύο χρόνια, σημείωσε ο ίδιος και τόνισε πως η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός που θα χρησιμοποιείται από όλες τις υπηρεσίες. Με αυτόν οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους από την άνεση του σπιτιού τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, όπως είπε, να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον εν λόγω αριθμό και για την έκδοση της νέας ταυτότητας έως και το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ