ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Η Ελλάδα αναπτύσσει ολοκληρωμένη στρατηγική οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Πέτσας: Η Ελλάδα αναπτύσσει ολοκληρωμένη στρατηγική οπτικοακουστικής βιομηχανίας
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η Ελλάδα αναπτύσσει ολοκληρωμένη στρατηγική οπτικοακουστικής βιομηχανίας που την καθιστά σημαντικό παράγοντα στα Βαλκάνια ως μια χώρα που με αυτοπεποίθηση βγαίνει από την κρίση», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης, μίλησε για την πρόσφατη πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη δημιουργία στούντιο παραγωγών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Ο τρόπος που καταναλώνουμε οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει αλλάξει», εξήγησε ο κ. Πέτσας και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «για να αντιμετωπίσεις τους γίγαντες της βιομηχανίας πρέπει να προσφέρεις εναλλακτικό περιεχόμενο το οποίο θα στηρίζεται στην καινοτομία».

Καινοτομία και εναλλακτικό περιεχόμενο είναι το «κλειδί», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε πως η ΕΕ πρέπει να είναι σε εγρήγορση έχοντας σύμμαχο την εγχώρια αγορά και παρακολουθώντας τον παλμό του κοινού και τις ανάγκες του.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον οπτικοακουστικό τομέα ως βιομηχανία που χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση, καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας και περισσότερο προσωπικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η Επιτροπή πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας με την ανάδειξη εκείνων των πρωτοβουλιών οι οποίες δίνουν απάντηση στα κενά τα οποία παρεμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα, προτείνοντας φιλόδοξα σχέδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ