Οικονόμου: Η σύνδεση αυθαιρέτων με την ηλεκτρονική ταυτότητα του ακινήτου είναι επαναστατικό μέτρο
Την άποψη ότι η σύνδεση των αυθαιρέτων κτισμάτων με την ηλεκτρονική ταυτότητα του ακινήτου συνιστά «επαναστατικό» μέτρο, εξέφρασε στη Βουλή ο Δημήτρης Οικονόμου.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα χωροταξίας παρουσιάζοντας την τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, υποστήριξε ότι το γεγονός ότι θα υπάρχει ένας πλήρης φάκελος με τα κτιριολογικά δεδομένα που θα καταγράφονται στην ηλεκτρονική ταυτότητα του ακινήτου, διευκολύνει στον εντοπισμό νέων αυθαιρεσιών.
«Αποτρέπεται ένα νέο κύμα δημιουργίας αυθαιρέτων», επεσήμανε και πρόσθεσε πως η πρόταση της κυβέρνησης διαφοροποιείται ριζικά από αυτό που κυριαρχούσε ως αντίληψη τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Δημήτρης Οικονόμου επέμεινε δε, πως η κατεδάφιση των 1,5 εκατομμυρίων αυθαιρέτων στη χώρα μας δεν συνιστά ρεαλιστική λύση.
Άμπου Σίμπελ: Τουρίστες διανυκτέρευσαν έξω από τον ναό για το εντυπωσιακό φαινόμενο του ήλιου
18:53
Anthropic: Μήνυση για φερόμενη χρήση 274 τραγουδιών του Έλβις Πρίσλεϊ στην εκπαίδευση AI
18:44
Καιρός: Σε κατάσταση Red Code μέχρι την Πέμπτη η Αττική - Δείτε πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
18:34
Στο Κιλκίς αύριο ο πρωθυπουργός - Στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
18:26