ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Θεοχάρης: Σημαντικές επαφές για τον Τουρισμό στην Ουάσινγκτον

Χάρης Θεοχάρης: Σημαντικές επαφές για τον Τουρισμό στην Ουάσινγκτον

Η ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης σε γεύμα εργασίας του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στην Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) στην Ουάσιγκτον

Ο κ. Θεοχάρης εξήρε τις ισραηλινές επενδύσεις στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων οι οποίες εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσουν το κέντρο της Αθήνας αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς τουρίστες οι οποίοι υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα ξεπεράσουν τους 700 χιλιάδες.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση στην αμερικανική γερουσία με τον Chris Van Hollen που συζήτησαν τις ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό που αναμφισβήτητα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συνάντηση του υπουργού τουρισμού με τον Γκας Μπιλιράκη συμπρόεδρο της επιτροπής τουρισμού στην αμερικανική Βουλή.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η αεροπορική συνδεσιμότητα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, ενώ συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο των επαφών στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον Brian O’Leary αντιπρόεδρο του NBC Universal Media όπου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ως εργαλείο τουρισμού.

Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην χώρα μας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης και στην ανάδειξη της χώρας ως έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει και τον Δημήτρη Μουχλίδη, αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών (National Hellenic Student Association) για τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνάντηση συζήτησαν τη δυνατότητα προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από εκδηλώσεις και ημερίδες της φοιτητικής ένωσης.

Τέλος, ο υπουργός Tουρισμού επισκέφθηκε την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου συναντήθηκε με την επικεφαλής οικονομολόγο Pinelopi Coujianou - Goldberg, με αντικείμενο συζήτησης τις προκλήσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού Τουρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ