ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες - Αλλάξτε ρότα»

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες - Αλλάξτε ρότα»
ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής καλώντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «αλλάξει ρότα» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, τονίζοντας παράλληλα ότι τόσο τα νησιά όσο και η ελληνική κοινωνία «εκπέμπουν SOS».

«Δυστυχώς και η κυβέρνησή σας δεν μπαίνει στην καρδιά προβλήματος που είναι το τεράστιο έλλειμμα αλληλεγγύης από την Ευρώπη, η οποία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας παρέδωσε τα κλειδιά του μεταναστευτικού στον Ερτογάν και μας εκβιάζει», συνέχισε, εκτιμώντας ότι η «Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα παρακολουθεί και χαϊδεύει την Ευρώπη»..

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αναγκαστεί να βρει λύση στο πρόβλημα του προσφυγικού, θέτοντας το ζήτημα ως θέμα κορυφής στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

«Να εξασφαλίσετε ότι η ΕΕ και κάθε χώρα μέλος θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Προγράμματα μετεγκατάστασης σε όλες τις χώρες, αναλογική κατανομή βαρών με συγκεκριμένα μέτρα κατά χωρών που αρνούνται να εφαρμόσουν αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Χτυπώ καμπανάκι κινδύνου», σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έδειξε όλα αυτά τα χρόνια την αλληλεγγύη του.

Αναφερόμενοι στους περισσότερους από 38.000 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται πλέον στην χώρα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και κάθε αντοχή του συστήματος υποδοχής», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «δέσμευσε χώρα σε αυτή την περιπέτεια για μικροκομματικούς λόγους» και πως «μετέτρεψε την Ελλάδφα στο κορόιδο της Ευρώπης»,

«Κι εσείς συνεχίζετε στην ίδια ρότα;», διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Δημιουργούνται συγκρούσεις, η ακροδεξια καραδοκεί» είπε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να συνεννοηθούμε προτού να είναι αργά».

Τέλος, ζήτησε να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση ώστε να γίνονται επιστροφές και από την ενδοχώρα, αλλά και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία του ασύλου.

Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις αποτροπής και να φυλαχθούν περισσότερο τα σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ