ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών στην ψηφιακή τεχνολογία

Γεωργιάδης: Συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών στην ψηφιακή τεχνολογία
CNN Greece

Η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΠΕ, Digital Economy Forum 2019

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως η κίνηση της Pfizer και της Cisco να δημιουργήσουν ψηφιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και καταδεικνύει πως πολυεθνικοί όμιλοι βλέπουν ευκαιρίες στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο υπουργός προανήγγειλε πως τη νέα χρόνια θα έρθει στην Ελλάδα αμερικανική αποστολή εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας που θα έχει επαφές με αντίστοιχες ελληνικές, ώστε να γίνουν joint venture για ανάπτυξη υπηρεσιών ψηφιακών τεχνολογιών.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση θα φέρει νόμο που θα θεσπίζει κίνητρα για δημιουργία καινοτόμων εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας είναι απαραίτητη και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να γίνει αυτό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως τον Οκτώβριο σε συνεργασία να την HELEXPO θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκθεση νέας τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ