ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός στην Αλβανία: Στα Τίρανα Δένδιας και Λέκκας

Σεισμός στην Αλβανία: Στα Τίρανα Δένδιας και Λέκκας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στα Τίρανα μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μετά από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη γειτονική χώρα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, θα ταξιδέψει στα Τίρανα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Σκόπια σήμερα.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα», σημειώνει ο κ. Δένδιας, και συνεχίζει:

«Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μεταβώ εκτάκτως στα Τίρανα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στα Σκόπια».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει «τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα».

Στα Σκόπια θα βρεθεί το απόγευμα και ο Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με τους καθηγητές Σπύρο Μαυρούλη και Παναγιώτη Καρύδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο από τον σεισμό στη γειτονική χώρα, ενώ απέδωσε τις εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό στην παλαιότητα των οικημάτων της περιοχής, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ