ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: Σημαντικό για την Ελλάδα ένα εργασιακό περιβάλλον που προωθεί τη διαφορετικότητα

Πάιατ: Σημαντικό για την Ελλάδα ένα εργασιακό περιβάλλον που προωθεί τη διαφορετικότητα
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Ενέργειες για την ενδυνάμωση του γυναικείου δυναμικού στην ελληνική πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας, έχει αναλάβει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με οργανώσεις, όπως ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ, στο 3ο WIB Forum με θέμα «Diversity & Inclusion: Breaking Barriers to Break Through». Το φόρουμ διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Women in Business (WIB), τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα.

«Εξελίσσοντας την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων δημιουργούμε δίκτυα για την προώθηση της αλληλεγγύης και την απομάκρυνση των εμποδίων που μας οδηγούν στην ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Πάιατ.

Δηλώνοντας εμπνευσμένος από την παρουσία τόσων γυναικών, αλλά και αντρών υπέρμαχων της ισότητας των φύλων, τόνισε την κρίσιμης σημασίας δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που συμπεριλαμβάνει ενεργά τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί προτεραιότητα στην αμερικανική αλλά και στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατα στατιστικά που δείχνουν την πρόοδο, όσον αφορά στην εκπροσώπηση γυναικών στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ενέργειες στις οποίες προβαίνει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με οργανώσεις για την ενδυνάμωση του γυναικείου δυναμικού στην ελληνική πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ