ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Αναιμική η ανάπτυξη του Μητσοτάκη με τα πρωτογενή πλεονάσματα

Γεννηματά: Αναιμική η ανάπτυξη του Μητσοτάκη με τα πρωτογενή πλεονάσματα
INTIME NEWS

Τη δέσμευση ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, στον χαιρετισμό της, στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει την ευθύνη να διευκολύνει και να στηρίξει του μικρομεσαίους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στις νέες ανταγωνιστικές συνθήκες που προκύπτουν μετά την κρίση καθώς, όπως τόνισε «αποτελείτε εμπροσθοφυλακή στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη της χώρας».

«Επιμένουμε στην αλλαγή των στόχων για τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα που σας στερούν πόρους με την εξοντωτική φορολογία. Όσο ο κ.Μητσοτάκης επιμένει σ' αυτές τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, τόσο η ανάπτυξη θα παραμένει αναιμική. Δεν μπορούμε να σας αφήσουμε στην ασυδοσία της αγοράς όπου "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό"», σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

«Στηρίζουμε τη βιώσιμη και καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για Αναπτυξιακή έκρηξη στη χώρα μας. Με την Ελληνική επιχείρηση, που επενδύει και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας πρωταγωνιστή», είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον Μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες με ένα «Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ψηφιακής Εποχής».

Τι προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνουν:

  • Φορολογικά κίνητρα για συνενώσεις επιχειρήσεων.
  • Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ειδικές προβλέψεις στον Αναπτυξιακό Νόμο για την χρηματοδότηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, την δημιουργία συνεργατικών σχημάτων και αλυσίδων αξίας.
  • Εκπόνηση κλαδικών μελών για την πρόβλεψη των αλλαγών και την προώθηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
  • Αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων και συνεργασίες με τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών.
  • Ειδικά κίνητρα για προσλήψεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύονται για προσλήψεις, να φοροαπαλλάσονται για 150.
  • Προτάσεις για την εξυγίανση των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια, ώστε να μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα σχέδια των επαγγελματιών και να αποκαταστήσουν την ρευστότητα στην αγορά. Χωρίς πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που αντικειμενικά αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ